Huisje, boompje ... borstkanker

11 mei 2021 was het zover, mijn eigen boek kwam uit. 'Huisje, boompje ... borstkanker. Mijn boek waarin ik vertel hoe ik het heb ervaren om op 22-jarige leeftijd de diagnose borstkanker te krijgen. Ik vind het onwijs bijzonder dat ik dit heb mogen doen. 

Nadat mijn boek uitkwam heb ik hier ontzettend veel reacties op gekregen. Van familie, vrienden, lotgenoten, bekenden maar ook van onbekenden. Het was natuurlijk erg spannend hoe iedereen er op zou reageren, maar tot nu toe is dat erg positief. Samengevat krijg ik vooral als reactie dat het boek de nodige humor en nuchterheid bevat, het leest fijn en is niet te dramatisch. Daarnaast schijnt het voor lotgenoten een herkenbaar boek te zijn en fijn om te lezen hoe iemand anders het heeft ervaren. Benieuwd naar meer reacties? Klik hier

Naast dat mijn boek is uitgekomen, wat een hele bijzondere ervaring was, mocht ik ook nog een aantal interviews geven. Zo ben ik geïnterviewd door enkele kranten en de Linda meiden. Samen met Nancy van ProudBoobs ben ik in gesprek gegaan over het krijgen van de diagnose borstkanker op jonge leeftijd. Binnenkort komt er nog een mooi interview uit, waar weer een hele andere kant van mijn verhaal wordt beschreven. Wanneer dit zover is, deel ik dat uiteraard op social media. 

Borstkankersymposium 2021

Ook dit jaar wordt er weer een borstkankersymposium georganiseerd. Op zaterdag 9 oktober vind het plaats. Dit jaar is het online en worden er verschillende onderdelen behandeld. Het thema van dit jaar is als volgt:

Borstkanker door de jaren heen
Het thema van dit jaar is bedoeld voor vrouwen en mannen in alle fases. Van de diagnose, tot herstel, tot wanneer je niet meer beter kunt worden. De sprekers – sommige zagen we in  eerdere edities al een keer – zijn patiënten,  verpleegkundig specialist, fysiotherapeut, partners, kinderen. Allemaal doen ze mee om deze zevende editie weer tot een succes te maken zoals deelnemers van ons gewend zijn. 

Samen met Joliene Munier, die ook op jonge leeftijd de diagnose kreeg, ga ik in gesprek. We zullen spreken over de diagnose, behandeling en nazorg. We zullen hierbij ook ingaan op vraagstukken waar we tegenaan zijn gelopen en hoe wij hier mee om zijn gegaan. 

Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan hier aan: borstkankersymposium 2021
Klik op de afbeelding hieronder voor het volledige programma.

Afgelopen week kreeg ik een tabel doorgestuurd met daarin de cijfers per leeftijdscategorie wat betreft de diagnose borstkanker. Het is en blijft bizar dat ik één van de 12 ben die in 2019 de diagnose borstkanker heb gekregen in de leeftijdscategorie 20 - 24. De kans op borstkanker is ontzettend klein, maar het is niet onmogelijk. Nog wekelijks krijg ik hier reacties over. Van de week had ik het er met een lotgenoot over en ook wij wisten eigenlijk niet dat dit kon, toch hadden we borstkanker. Dus ongeacht je leeftijd, blijf jezelf controleren en ga bij twijfel naar de huisarts!

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn boodschap mag delen met iedereen en hopelijk bereikt het nog meer jonge meiden. Want vergeet niet:
kanker kent geen leeftijdsgrens

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek? Een tijdje geleden heb ik een stuk uit mijn boek voorgelezen, dit kun je hier beluisteren: klik hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.