De diagnose
Juli 2019 kreeg ik de diagnose borstkanker. De tumor was op dat moment ruimt 6 centimeter groot. Hormoongevoelig en eiwitgevoelig. Geen zichtbare uitzaaiingen. 

Genetisch onderzoek
Uit het genetische onderzoek is gebleken dat ik geen genetische afwijking heb. Dit is met de kennis van nu.

Eicelpunctie
Door de aankomende chemokuren kon ik onvruchtbaar raken. Daarom heb ik gekozen voor een eicelpunctie. Na talloze hormooninjecties, tabletten, inwendige echo's en gesprekken vond de eicelpunctie plaats met een roesje. 

Chemokuren en immuuntherapie
September 2019 ben ik gestart en maart 2020 was de laatste chemokuur. September 2020 was de laatste immuuntherapie. De kuur die ik heb gehad bestond uit: Paclitaxel, Trastuzumab, Carboplatin en Pertuzumab, ook wel de ptcp kuur. In totaal was dit 18x. Na de chemokuren kreeg ik ook Neulasta toegediend. 

Operatie
In april 2020 is mijn rechterborst geamputeerd met directe reconstructie door middel van een siliconen prothese.
In april 2021 is preventief mijn linkerborst geamputeerd met directe reconstructie door middel van een siliconen prothese.

Hormoontherapie
In juni 2020 ben ik gestart met hormoontherapie. Dit bestaat uit elke dag één tablet Tamoxifen en elke 3 maand één injectie Lucrin. Dit is voor 5 tot 10 jaar.

Verder
Verder bestond mijn traject uit veel gesprekken, MRI-scans, een PET-scan, ejectiefractiemetingen (hart-scan), controles en bloedprikken.